Met een dagvaarding word je opgeroepen voor een zitting van de rechter of voor een gesprek met de officier van justitie.

Een zitting heeft een vast stramien. De regels daarvoor staan in de wet. Sommigen willen zonder advocaat naar de zitting. Dat kan. Het is niet verplicht samen met een advocaat te gaan. Het is wel aan te raden om vooraf contact op te nemen met een advocaat om te bespreken waarvan je wordt verdacht en wat je kan verwachten. En de meeste mensen gaan liever samen met een advocaat naar de zitting. Dan sta je sterker.

 

Opgeroepen voor verhoor?

De politie nodigt soms met een brief of met een telefoontje een verdachte uit voor een verhoor. Dat klinkt vriendelijk, maar je kan niet zomaar wegblijven.

Strafbeschikking gekregen?

Een strafbeschikking is een brief van de officier van justitie. De officier van justitie schrijft daarin dat je een straf krijgt, terwijl er geen zitting is geweest.

Contact

Een (eerste) gesprek kan plaatsvinden op mijn kantoor in Deventer. 

Het bedrijfsverzamelpand De Leeuwenbrug staat naast het station in Deventer. De P+R voor het station geeft toegang tot een parkeergarage. Vanuit de parkeergarage bereik je via de trap of de lift de ontvangst in de Leeuwenbrug.